Een tuinhuisje biedt uitkomst bij het creëren van extra berging voor stoelen en tuinmachines. Een blokhut en prefab garage geven genoeg extra opbergruimte, een prieel geeft extra zitruimte. Er zijn verschillende vormen verkrijgbaar van helemaal rond tot vierkant, zeshoekig, diamantvormig en ga zo maar door. Bepaal dus eerst de vorm en het soort berging dat u wilt en dan bent u in ieder geval goed op weg.

Goedkopetuinhuisjes

Belangrijk om in de gaten te houden is de grootte en de hoogte van het dak. Per gemeente zijn er bepaalde regels voor de hoogte van een tuinhuisje, bijvoorbeeld dat de nok niet hoger mag zijn dan 2.54 meter vanaf de grond. Informeer hier na bij uw gemeente. Als u een type heeft gevonden dat wel hoger is dan de toegestande hoogte dan is het raadzaam om er een bouwvergunning voor aan te vragen bij de gemeente, dan weet u in ieder geval zeker dat uw buren u in de toekomst niets kunnen maken.

Het materiaal van het dak is ook van belang. Wilt u gewoon een houten dak, bedekt met leren tegels of juist niet? Wilt u een puntdak of platdak dat schuin afloopt? Allemaal vragen waa

r u eerst stil bij moet gaan staan alvorens u er een gaat uitzoeken.

Het onderhouden van een blokhut of prieel is belangrijk. De meest houten blokhutten dienen regelmatig van een nieuwe beschermlaag te worden voorzien. Er zijn hiervoor veel producten op de markt in heel veel kleuren.

Een tuinhuisje kan alleen een berging zijn voor potten en bakken, tuinmachines en tuinmeubels. Soms is het een extra ruimte om fietsen in te plaatsen of een extra kamer te creëren. In alle gevallen hethandig een elektrische aansluiting te maken. Buiten als voeding voor tuinmachines en binnen voor verlichting. Een wateraansluiting is vooral erg handig. Kraantje buiten om de tuin te sproeien, kraantje met afvoer binnen om een tuintoilet en een mini keuken aan te sluiten.