Tuinmeubelen van standaard tot exclusief, van buitengewoon tot en met extreem luxe uitvoeringen. In vele soorten en maten zijn tuin meubelen praktisch overal verkrijgbaar. Van eenvoudige tuinbank tot exclusieve loungeset, het binnen gevoel naar buiten brengen is een duidelijke trend van de laatste jaren. Betaalbare robuuste zitmeubelen van steigerhout of degelijke stijlvolle teakhouten meubelen, er is genoeg keus.

30 jaar geleden zijn we meer aandacht gaan besteden aan het zitcomfort in de tuin. Hoe luxe was het niet de verstelbare kunststoffen ligstoelen met tafel. De felgekleurde kussens die er bij hoorde waren een ware trend die tijd. Nu kunnen we zeggen dat er veel meer mogelijk is in kunststoffen en metalen meubelen en we zijn bereid er voor te betalen. De consument kijkt naar duurzaamheid en zitcomfort, maar het oog wil natuurlijk ook wat.

We gaan meer aandacht besteden aan de tuin dus ook aan onze tuinmeubelen. Het binnenleven naar buiten halen en zo het buitenleven betrekken bij het totaal interieur. De loungeset is hier een goed voorbeeld van, deze heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een serieuze must have.

Wie had ooit kunnen denken dat we van steigerhout meubelen zouden gaan maken. En de steigerhouten meubelen doen het goed!! De robuuste uitstraling het verweerde karakter en de betaalbare grondstof hebben menig doe- het-zelver doen besluiten een eigen tuinbank te timmeren. De eerste hype is gelukkig voorbij en we zien dat er huidige houten meubelen in detail beter afgewerkt worden. Leuke houtbeitsen in felle kleuren, veel losse kussens het kan niet op met onze steigerhout-fantasie.

Door het hanteren van keurmerken voor het gebruik van duurzaam hout, heeft hardhouten / teakhouten meubelen een nieuwe toekomst gekregen. Al jaar en dag staat het gebruik van hardhout voor luxe en duurzaamheid. Vele modellen blijken tijdloos te zijn en zeer herkenbaar.

Er worden steeds meer onderhoudsvrije stoelen en banken op de markt gebracht, natuurproducten als hout dienen wel degelijk een jaarlijkse onderhoud beurt te krijgen. Voor hardhouten tuinmeubelen is dit veelal een olie of was die met de kwast aangebracht kan worden of met een spuitbus. Steigerhout moet naast het eventuele beitsen ook nagekeken worden op splinters en haakjes. Deze kunnen voorafgaande aan behandeling met een schaaf of schuurmachine verwijderd worden.