Wil je de uitstraling van je tuin opwaarderen? Dan kun je overwegen om nieuwe meubels toe te voegen. Wat als je een beperkt budget hebt? Je hoeft je geen zorgen te maken aangezien je nog steeds kunt kiezen voor het kopen van goedkope tuinmeubelen. Je kunt bijvoorbeeld een ovale tuintafel en enkele comfortabele stoelen plaatsen. Je moet rekening houden met je budget. Als je een beperkt budget hebt, kun je de meubels kopen die in de aanbieding zijn. Daarnaast kun je ook tweedehands meubelen kopen. Met een beetje moeite kun je het gebruikte meubilair als een nieuw meubel omtoveren. Je kunt de onderstaande tips volgen om schattige en toch betaalbare tuinmeubelen te krijgen.

Kies ervoor om de meubels in de winkel te kopen

Je realiseert je wellicht dat tuinmeubelen duurder kunnen zijn dan binnenmeubels. Zo is tuintafel 6 personen duurder dan een gewone eettafel. Er zijn verschillende redenen voor dit probleem. Ten eerste zijn tuinmeubelen ontworpen voor buiten. Het moet dus bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, zon en wind. Het materiaal van tuinmeubelen moet worden gecoat met weerbestendige eigenschappen. Als je de tuinmeubelen online koopt, zal de prijs stijgen omdat je de verzendkosten moet betalen. Het meubilair is omvangrijk en zwaar. Ongetwijfeld zijn de verzendkosten erg duur. Daarom is het beter om tuinmeubelen rechtstreeks in de showroom te kopen. Je kunt de meubels zelf dragen om zo te besparen op de bezorgkosten.

Kies goedkopere materialen

Als je een klein budget hebt, is het misschien onmogelijk om teakhouten of rotan meubels te hebben. Als je gewoon een nieuwe look aan je tuin wilt geven, kun je de tuinmeubelen kopen die gemaakt zijn van kunststof of staal. Elk materiaal heeft een andere kwaliteit. Kunststof meubelen zijn betaalbaar. Het kan echter gemakkelijk worden beschadigd als je het elke dag in direct zonlicht plaatst. Daarnaast zijn er verschillende voordelen aan het gebruik van kunststof meubelen. Dit materiaal is gemakkelijk schoon te maken. Het heeft ook geen behandeling nodig. Daarnaast kun je kiezen voor meubelen van staal. Houd er echter rekening mee dat het kan roesten en corroderen. Om de stalen meubelen te beschermen, dien je extra lagen aan te brengen zoals verf of poedercoating. Een ander goedkoop materiaal voor tuinmeubelen is smeedijzer. Hoewel het er dun uitziet, is dit materiaal behoorlijk sterk. Smeedijzeren meubels kunnen een vintage look aan je tuin geven.

Flexibel zijn

Als je goedkope tuinmeubelen wilt, moet je geen prioriteit geven aan de esthetiek. Dit is omdat unieke en mooie ontwerpen van meubels duurder zullen zijn. Vervolgens moet je de keuze verkleinen. Misschien wil je een grote tuintafel voor zes of negen personen. De grotere meubels zullen echter duurder zijn. Je moet realistisch zijn met je budget. Je moet dus naar een kleinere tafel schalen om geld te besparen. Bovendien is het een betere beslissing om gebruikte meubels te kopen. Je kunt dit meubel een aantal behandelingen geven om het uiterlijk te transformeren. Je kunt bijvoorbeeld een gebruikte teakhouten tafel en stoel kopen. Vervolgens kun je het vernissen of beitsen om het glanzend te maken.