Sfeerverlichting of sfeer tuinverlichting, verlichting buiten wordt vaak gezien als romantische tuinaccessoires. Denk hierbij met name aan olielampen, lantaars, decoratie windlichten, fakkels, spotjes op het tuinhuisje, verlicht pad, verlichte boog in uw tuin. Natuurlijk horen vuurkorven en een buitenhaard ook tot de categorie tuinsfeerverlichting.

Zo veel leuke sfeer mogelijkheden zijn er op ditgebied. Kaarsen in windlichten, en waxine lichten in glaasjes is een zeer betaalbare decoratie en passend in elk seizoen. Een groep kaarsen in verschillende kleuren en maten op een schaal, ook goed te doen voor iedereen.

Lantarens met lampen olie zijn een leuk alternatief voor kaarslicht sfeer verlichting. Wel bij de aanschaf goed opletten dat de lantaren eenvoudig te vullen is, om knoeiwerk te voorkomen.

Wat dacht u van een vuurkorf. De wapperende vlammen, het roken, het toevoegen van hout, het opstoken van het vuur het hele gevoel is toch anders en over het algemeen wordt dit intenser gevoeld. Er zijn al kleine vuurschalen te koop die zelfs op tafel gezet kunnen worden.

Als u kiest voor spotjes of kleine lampen in de tuin dan kunt u er het beste rekening mee houden dat de verlichting door de lampen beperkt blijft. Richt dus geen bouwlampen van 150 watt op een tuinhuisje als u wilt dat deze juist maar heel miniem belicht wordt. Bovendien geeft een 150W lamp een heel ander beeld aan uw tuin. Vergelijk het maar met een overbelichte foto. Led verlichting is energiebesparend en verdient de voorkeur, het geeft echter wel heel vaak koud licht. Let bij de aanschaf welke kleur de sfeerverlichting geeft er is hier ook in led verlichting genoeg keus in.