Terrasverlichting is er vele soorten en maten. U kunt kiezen voor tuinlampen die u in uw terras zelf kunt bouwen of voor buitenverlichting die u aan de randen van het terras plaatst kunnen worden. Verlichting buiten is vooral belangrijk en praktisch in de donkere winter maanden.

Inbouw tuinlampen

De inbouw buitenverlichting is in principe is alle kleuren te verkrijgen. U kunt dan dus kiezen voor de kleur van het licht. Ook kunt u vaak de vorm van de lamp zelf wel kiezen (rond, ovaal, vierkant, rechthoekig). Over het algemeen zijn inbouw tuinlampen voorzien van een RVS buitenkap en aparte seal voor bij de lamp zodat er geen water bij kan komen en kortsluiting kan veroorzaken. U kunt uw terras goed aankleden met dit type tuinverlichting. Door bijvoorbeeld precies in het hart van elke tegel een kleine lamp aan te brengen krijgt u een licht geheel wat enorm sfeervol lijkt en maakt.

Opbouw terrasverlichting

De terras opbouw verlichting zijn de lampen zoals iedereen die kent. U kunt ze in alle vormen, maten kleuren en vormen krijgen en dan kunt u daarbij ook nog eens kiezen uit diverse lichtsterktes. Feit is wel dat u bij opbouw terrasverlichting vele malen meer keuze heeft dan bij de inbouw en dat u ook een stuk goedkoper uit bent. Opbouw verlichting kan daarnaast ook nog eens net zo sfeervol zijn als inbouw verlichting en is daarom nog steeds een zeer gedegen concurrent van de inbouw verlichting types.

Beide soorten verlichting zijn te verkrijgen met spaarlampen, normale lampen (in alle sterktes) en vaak ook al als led verlichting.

Terrasverlichting op zonne energie

De afgelopen jaren heeft verlichting op zonne-energie een enorme opmars gemaakt. U kunt natuurlijk ook gigantisch besparen door energie te gebruiken die u gratis geleverd wordt. De technieken die in eerste instantie ontwikkeld zijn om zonnestralen op te vangen en via diverse transformators over te brengen naar de verlichting in uw huis zijn nu net zo goed beschikbaar voor buiten.

De lampen die tegenwoordig te koop zijn hebben bovenop de lamp een kleine zonnecollector zitten waarmee een batterij of accu(tje) opgeladen wordt. Daarnaast zit er dan tevens een sensor in om te bepalen of de lamp al moet branden of niet. Normaliter heeft een tuinlamp met zonnecel genoeg aan 2 uur zon voor 10 branduren (gezien het rendement). Als u echter tuinlampen uitzoekt met led verlichting dan heeft u genoeg aan 1 uur zon (of licht) om de accu volledig op te laden en daarmee kan het kleinere en zuinigere lampje ongeveer 15 uur branden (dit zijn welliswaar inschattingen op basis van onderzoeken).

U heeft in ieder geval keuzes genoeg als het gaat om terrasverlichting.