Een mooie tuin kan je verschillende voordelen opleveren, en om de schoonheid ervan te behouden, kun je verschillende tuinmachines gebruiken. Daarom moet je ervoor zorgen dat dergelijke machines optimaal werken door verschillende tips toe te passen. Je kunt beginnen door ervoor te zorgen dat je je machine regelmatig smeert. Je moet de machine ook volledig schoonmaken om altijd goed te werken. Zorg er daarnaast voor dat je je machines altijd inspecteert op beschadigingen en slijtage. Als je deze tips opvolgt, hoef je mogelijk niet vaak Husqvarna onderdelen te kopen. Het zal je op den duur veel geld besparen.

Het smeermiddel regelmatig vervangen

Als je machines smeermiddelen nodig hebben, moet je ervoor zorgen dat deze goed gesmeerd zijn. Voor betere prestaties zijn smeermiddelen essentieel voor veel soorten machines. Deze vloeistoffen verminderen slijtage door wrijving rond bewegende delen te verminderen. Door de roetvorming te verminderen, helpen de smeermiddelen ook bij het schoonhouden van het interieur van zware machines. Controleer regelmatig het smeerniveau. Houd bovendien een oogje in het zeil voor overtollige vetophoping en lekkage van oliekeerringen. Gebruik alleen smeermiddelen die worden gespecificeerd in de gebruikershandleiding of worden aanbevolen door de fabrikant. Gebruik de juiste hoeveelheid smeermiddel. Je loopt het gevaar van verhoogde wrijving en slijtage bij te weinig smering. Aan de andere kant zal overmatige smering resulteren in vetophoping en prestatieproblemen.

Maak de machine volledig schoon

Even belangrijk als het op peil houden van het smeermiddel niveau is een grondige reiniging. Helaas krijgt deze stap vaak weinig aandacht van de meeste bedrijven. Filters, afdichtingen, koelventilatoren en ventilatieopeningen kunnen verstopt raken met roet, gruis en stof, wat uiteindelijk de prestaties vermindert. Zorg ervoor dat je elk onderdeel van je apparatuur grondig inspecteert. Het gebruik van een slang om onverharde paden te voorkomen is de eenvoudigste techniek om grote machines schoon te maken. Sommige machineonderdelen, zoals ijzeren kettingen en pennen of messing lagers, zijn moeilijk schoon te maken met een standaard waterslang. Ze kunnen ook hardnekkige verontreinigende stoffen bevatten, zoals vet of vuil. Om dergelijke onderdelen te reinigen, moet je wellicht gespecialiseerde reinigingstechnieken toepassen, zoals stoomreiniging, wassen met zuur of spoelen met hogedrukreiniger. Zorg ervoor dat je alle Gardena onderdelen schoon houdt om verdere problemen te voorkomen.

Inspecteer de apparatuur op schade en slijtage

Slechte bedrijfspraktijken, ongelukken, omgevingsomstandigheden en veroudering zijn slechts enkele van de vele verschillende oorzaken die na verloop van tijd tot slijtage kunnen leiden. Zelfs als je alle voorzorgsmaatregelen neemt, zal leeftijd onvermijdelijk invloed hebben op verschillende belangrijke machineonderdelen. Riemen, afdichtingen en bouten kunnen bijvoorbeeld na verloop van tijd uitdrogen of barsten, en riemen zullen uiteindelijk kromtrekken. Je moet de onderdelen van de machine dus onderzoeken op tekenen van slijtage. Wees echter voorzichtig met het inspecteren van elektrische en elektronische componenten naast de mechanische. De draden en circuits die doorgaans worden afgedekt, zijn gevoelig voor schade door hoge temperaturen. Dergelijke problemen kunnen worden veroorzaakt door langdurig gebruik, trillingen veroorzaakt door verkeerd uitgelijnde tandwielen en riemen, en omgevingselementen zoals stof en water. Om een ​​soepele werking te garanderen, moet je regelmatig starters, dynamo’s en andere elektrische componenten inspecteren.