Praktische en sfeervolle buiten verlichting
Tuinlampen worden in eigenlijk elke tuin gebruikt. U kunt hierbij natuurlijk kiezen voor verlichting buiten die u aan de muur bevestigd maar u kunt ook kiezen voor het type dat u in de tuin zelf plaatst bijvoorbeeld een tuinlantaarn of een grondspot. In beide gevallen is er een zeer uitgebreid assortiment.

En dat is nog niet alles. Doorgaans kunt u voor uw tuin kiezen uit sterktes varierend van 20 watt tot en met 150 watt (bouwlampen) en soms zelfs nog sterker. Ook geldt voor beide types dat LED verlichting zeker een optie is. Al met al genoeg keuze uit verlichting buiten.

Lampen in en om de vijver

Er is ook de mogelijkheid om lampen of verlichting aan te schaffen voor uw vijver. Deze lampen kunt u dan in uw vijver plaatsen en daarmee delen van de vijver “uitlichten”. Ook is er de variant die u met de voet in de vijver plaatst (bijvoorbeeld langs de rand) en zo een pad of het terras en de randen van de vijver aangeeft met tuinverlichten of tuinlampen. Bij verschillende tuincetra kunt u tegenwoordig zelfs ook lampen krijgen die op het water drijven. Ook in de webshop van B-pex kunt u uw eigen tuin en vijververlichting bestellen. Wilt u nog meer informatie over de mogelijkheden van tuin en vijververlichting?

Lampen op zonne-energie

Tegenwoordig komen lampen op zonne-energie steeds meer voor. De lampen zijn voorzien van een kleine zonne-collector (vaak bovenop) om de zonnestralen op te vangen. Deze worden dan opgeslagen in een batterij of accu die zich in de lamp bevindt en daarmee heeft u dan tussen de 8 en 12 uur licht in de tuin (nadat het donker is). De meeste verlichting buiten op zonnecellen zijn ook voorzien van een sensor voor het bepalen van dag en nacht. Tuinverlichting begint dus ook gebruik te maken van hedendaagse technieken voor de versiering en decoratie van uw tuin. Combineer zonne-energie lampen met LED verlichting voor helderder licht wat langer blijft branden en langer mee gaat. 

Toepassing van LED verlichting of LED lampen

Zoals wij al aangaven worden led lampen steeds vaker ook toegepast in huis en nu ook in de tuin. Een led lamp bestaat vaak uit meerdere kleine LED lampjes die samengenomen zijn in 1 bol (de lamp). Er is vele malen minder stroom nodig om deze kleine lampjes te laten branden en als er 1 van de kleine LED-jes stuk gaat blijft de rest gewoon branden. Het stroomverbruik is dus lager voor LED tuinverlichting waarmee u dus ook kosten kunt besparen. LED tuinlampen gaan daarnaast ook nog eens gemiddeld 5x langer mee dan de “gewone” standaard lamp.