Je ziet het steeds vaker, een overkapping met glaswand in de tuin. Maar waarom kiezen mensen hier nou precies voor? Huiseigenaren kiezen om talloze redenen voor een overkapping met glaswand. De belangrijkste reden is dat een overkapping ervoor zorgt dat er meer genoten kan worden van het “buitenleven”. Vanaf de eerste zonnestraal in de lente tot diep in de herfst is het heerlijk om tijd te besteden in deze extra ruimte. Daarnaast zorgen de glaswanden voor bescherming bij regen, hagel en wind maar zorgen er ook voor dat insecten, takken en bladeren buiten blijven.

Het plaatsen van een overkapping met glaswand is een waardevolle investering

Door het plaatsen van een overkapping met glaswand zoals die te zien is op de website DeTuin.info, creëer je meer leefruimte. Indien je de overkapping met glaswand verwarmd kan je er zelfs het hele jaar door gebruik van maken. Dit zorgt ervoor dat je huis meer geld waard wordt. Het plaatsen van een glaswand met overkapping kan dus als een interessante investering gezien worden.

Waarom kiezen voor glas

Een groot voordeel van glas is dat het isoleert, glaswanden van een overkapping zorgen er namelijk voor dat het de warmte vasthoudt die de woning uitstraalt. Dit zorgt ervoor dat je de buitenruimte dus bijna nooit hoeft te verwarmen en dat je ook binnenshuis minder hoeft te stoken. Daarnaast is glas een onderhoudsvriendelijk materiaal dat bestand is tegen regen, hagel en schimmel. Wanneer het glas vies is geworden kan je dit eenvoudig reinigen met vrijwel alle schoonmaakproducten. Een ander groot voordeel van glas is dat het transparant is, hierdoor behoud je een open blikveld en geeft het een groot ruimtegevoel. Als laatste heeft glas een vrijwel onbeperkte levensduur, wat een groot voordeel is tegenover veel andere materialen.

Verschillende soorten schuifwanden

Het grote voordeel van schuifwanden is dat ze verkrijgbaar zijn in veel verschillende varianten. Welke je ook kiest, ze maken van je terrasoverkapping een aangename tweede woonkamer.

Vaste glaswand

Vaste glaswand zegt het eigenlijk al, hierbij zit de glaswand vast aan de zijkanten van de overkapping. Een glazenwand geeft je het gevoel dat je buiten bent, terwijl je kunt genieten van al het comfort van binnen.

Flexibele schuifwand

Hierbij kan je zelf kiezen hoe ver de glaswanden open of juist dicht staan. Begint het buiten erg warm te worden, dan kan je de glaswanden open zetten precies zoals jij dat wilt en de overkapping voorzien van frisse lucht.

Beweegbare glaswand

Hierbij is het met een enkele druk op de knop te regelen hoe ver de glaswand open gaat. Wil je graag een klein beetje wind naar binnen krijgen of juist volop in de zon zitten. Met de beweegbare glaswand is dat makkelijk te regelen.

Glazen spie kozijn

Bij een glazen spie kozijn behoud je ontzettend veel daglicht, dit hoewel je verschillende ruimtes op schuttingen en muurtjes toch kunt afdichten.

 

Schuifpui

Wanneer je kiest voor een schuifpui is het gemakkelijk om de overkapping voor een deel of zelfs helemaal af te sluiten, ook beschikt een schuifpui over een slot. Hierdoor houd je niet gewenste bezoekers makkelijk buiten de deur.

Aluminium in verschillende kleuren

Het materiaal wat gebruikt wordt bij de overkappingen met glaswand is aluminium. Dit materiaal wordt gepoedercoat in een aantal verschillende kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mat zwart, mat wit of crème-wit.

Glas van hoge kwaliteit

De glazen schuifwanden voldoen aan strenge eisen en bestaan daarom uit gehard veiligheidsglas. Dit houdt in dat het glas bij een ongeluk compleet versplinterd. Wel zo veilig! De glasplaten hebben over het algemeen een dikte van 10 mm en zijn voorzien van gepolijste randen. Met een glazen wand staat volop genieten niks meer in de weg!